Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Викенд Врачарског филма

Викенд Врачарског филма

Божидарац вас позива на први ''Викенд Врачарског филма'' од 26. до 27. јула у парку војводе Петра Бојовића (преко пута кафане Kаленић). У оквиру биоскопа на отвореном желимо овог лета да се подсетимо на познате Врачарце и Врачарке које су обележиле српски и југословенску кинематографију као што су Велимир Бата Живојиновић, Зоран Радмиловић, Драган Николић, Милена Дравић, Властимир Ђуза Стојиљковић, Петар Kраљ, Слободан Цица Перовић, Софија Соја Јовановић и многи други. 

Програм креће у петак са почетком у 20:30х са Велимиром Батом Живојиновићем у главној улози у филму Хало Такси. Радњу филма је режисери Властимир Радовановић поставио на једној такси станици на периферији града где живот тече нормално до тренутка кад се појави нови таксиста - лепа девојка. Таксиста, бивши боксер, сумња да га жена вара. Трилер са комичним елементима је обележио почетак осме декаде двадесетог века. 

Другог дана односно у суботу са почетком у исто време приказаћемо остварење Зорана Радмиловића у филму Шеста брзина. Kомедија која ће вас насмејати на моменте до суза је снимљена паралелно док се приказивала и телевизијска серија Приче из радионице. Мајстор Живота Говедаревић учествујући отворена срца у односу са муштеријама доживљава разне незгоде. Неке су смешне, неке су тужне, неке откривају лепоту, а неке људску беду. 
У свет филма и ретроспективу на ту епоху увешће нас Врачарац Марко Новаковић, филмски и позоришни редитељ (РТС) који ће са нама поделити анегдоте о глумцима и њиховом уметничком стваралаштву и како су они обележили не само Врачар већ и Србију.

Циљ културолошког пројекта ''Викенд Врачарског филма'' који је припремио Центар за културу ‘’Божидарац’’ је позитивна афирмација на културно и уметничко наслеђе као и отварање могућности за рађање нових идеја и инспирација из овог периода. Други ''Викенд Врачарског филма'' је планиран за другу половину августа у оквиру ког ће се фокус ставити и на женско кинематографско стваралаштво. 

Пројекат је подржан од стране оснивача установе градске општине Врачар и Avala film way. Улаз је бесплатан на све програмске целине.

Очекујемо вас у петак и суботу увече, у Летњем биоскопу Божидарац! 

ДОБРО ДОШЛИ!

Top