Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Успешно одржано такмичење DJ LEADER

Успешно одржано такмичење DJ LEADER

У уторак, 21.05.2019. године од  11 до  13 часова одржано је такмичење младих талената под називом ''DJ LEADER 2019'', ученика основних школа из области музичког стваралаштва у великој сали Божидарца.           
У такмичењу су учествовали ученици основних школа Врачара при чему су имали задатак да направе своје музичке миксеве, компилације односно нумере које би они пустили у  дискотеци и то у трајању 10 – 15 минута. Врачарске основне школе су саме вршиле предселекцију (музички педагози) и бирале свог представника за такмичење. На самом такмичењу наш дугогодишњи сарадник Ричи им је пружио професијалну помоћ.
Програм је водио Дејан Јајчанин, глумац позоришта „Лектира“, док је у ревијалном пред такмичарском делу наступао прошлогодишњи побеник Јанко Kустурица.
Такмичење је пратило око 150 ученика.Одлуком жирија који је будно пратио такмичење остварени су следећи резултати:
1.    ОШ.“Владислав Рибникар“                    Јован Ристић     VIII/1
2.    ОШ.“Синиша Николајевић“                  Рајко Лапчевић   VIII/1
2.  ОШ.“Kраљ Петар ИИ“                                Сташа Шкара       VII/1
Жири није доделио треће место. Специјалну награду за одабир музиике добила је ученица V/2 ОШ “Владисл Рибникар“ Дуња Kалиновић.
Реализацију такмичења помогли: основне школе са Врачара, општина Врачар и позоришта ''Лектира''.
Организатор такмичења је Центар за образовање и културу „Божидарац – 1947“.
Диск-џокеј (енгл. disk jockey, скраћ. DJ — di-džej) је особа која је одговорна за пуштање музике, на пример у клубовима, на модним ревијама, радио-станицама, и слично. Оригинална реч диск се у почетку односила на грамофонске плоче, а не на компакт-дискове који су се касније појавили.

Top