Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Техника Микс Радионице Пробуди креативца у себи

Техника Микс Радионице Пробуди креативца у себи

Општа информација: Техника Микс Радионице – Пробуди креативца у себи

Техника миx радионице су покренуте са циљем савладавања више комбинованих техника, подељених у седам различитих радионица. Након учешћа у њима бићете у могућности да самостално стварате различите украсне предмете за себе и своје најмилије, да вршите преправке и дораде већ постојећих предмета, односно да научите технике рада на најразличитијим материјалима, почевши од дрвета, преко стакла и керамике, до текстила. Завирите у радионице које подстичу машту, креативност, и јачају ваше моторичке способности. Полазници су позвани да у складу са договором понесу део материјала на коме желе да раде. 

1. ДЕКУПАЖ - Декупаж је ликовна техника осамнаестог века, и обухвата компоновање исечака папира на објекту у комбинацији са специјалним ефектима боја и лакова, са циљем стварања лепих декоративних предмета. Придружите се овој креативној радионици и задивите се лепим предметима које можете креирати самостално, правећи високо декоративне композиције. Поред тога, поклони направљени својим рукама, имају посебну енергију и увек је лепо да дајемо и примамо! На овој радионици ћете научити како да украсите различите материјале: дрво, керамику, стакло, платно, уз савладавање кракле и Chaby chick ефеката.
 

2. MIX MEDIA је техника код које, као што јој и сама реч говори, вршимо микс подлога, детаља и медија који имају неку потпуно другу намену. Дакле, примeнљива на свим подлогама, без граница и могућности. Права техника за све оне који желе да декоративном предмету оставе лични печат. Користите Гессо, децоупаге папир, шаблоне, спрејеве, боје за стакло, металиц пасте, акрилне боје, декоративне цветове, лепкове, старе оквире, кључеве и сличне слатке стварчице које вам је тешко одбацити након пролећног чишћења, и оживите их на потпуно нови начин. 
 

3. ФИМО РАДИОНИЦА - ФИМО је најстарији и један од најпознатијих и најупотребљиванијих брендова глина за моделовање, високог квалитета која уметницима омогућава израду најситнијих и веома прецизних детаља. Овом радионицом стичете знање о примени фимо масе, коју можете свакодневно користити у изради накита, украшавању кутија, флаша, ваза, чинија, комплетног прибора за ручавање, додатака за венчиће, украса за јелку, и многих других уникатних предмета. 
 

4. МОЗАИК РАДИОНИЦА - Мозаик је стара позната сликарска техника, која се изводи слагањем разнобојних, мање или више правилних коцкица камена, обојеног стакла, глазиране керамике. Камене коцкице добијају се уситњавањем (чекићем, клијештима, итд.) различитих врста обојеног камена. Тако уситњене, коцкице се користе у зависности од свог облика и боје, утискују у цемент, разне лепкове, полиестерске смоле (од које се могу правити и коцкице) и слично. С обзиром да дају могућност осликавања зидних, подних и разних других површина, лепљењем мозаичких плочица и свака теракота саксија постаје занимљив детаљ у ентеријеру и екстеријеру дома. Пре постављања ових комада на саксије правимо план њиховог слагања. 
 

5. EASY MARBLE ТЕХНИКА („СЛИКЕ НА ВОДИ“) -Easy marble техника односно сликање на води је техника уз коришћење боја за постизање необичних шара и ефеката, чиме се добијају различити ефекти на различитим подлогама. Погодна је за декорисање пластичних јаја и лопти, стакла, акрилика, дрвених предмета, стиропора, свећа, метала, полистирена, папира, картона, Јапанског папира, текстила и др. Узорци добијени на води су резултат плутања боје на њеној површини, а коришћењем помагала на овај узорак можете утицати и сами, и тиме креирати јединствене шаре и „мраморни“ ефекат. 
 

6. ПАПИР МАШЕ ТЕХНИКА - Техника папир маше (паир мацхé) спада у ликовну технику и у преводу значи “сажвакан” папир. Полазници ће у потпуности овладати техником израде, где се помоћу папирних трака или уопште папира (новина, картона) прави маса која служи за обликовање. Понекад се уместо папира користи и текстилни материјал, али у принципу је папир сасвим довољан. Готов и осушен предмет може накнадно да се обрађује (бруси, сече) и има чврстоћу дрвета. 
 

7. QUILLING - Quilling техника се другачије назива и филигрански папир и представља уметност стварања дизајнираних украса од папира. Папир се сече у траке које се потом савијају, ролају и обликују у различите облике који се могу користити за украшавање честитки, слика, кутија, јаја и слично, али исто тако се од овог папира могу направити накит, зидне декорације, 3-Д фигуре итд. Полазници ће научити различите облике квилинг технике и самостално израђивати жељене предмете.

Време трајања:

 • Од 5 до 10 полазника, 
 • Фонд: 16 школских часова, један месец
 •  Два пута недељно по двочас од 45 минута, 
 • или 4 часа једном недељно у зависности од договора са полазницима  

Термини уписа: 

 • Термини уписа: 
 • Упис на наведени курс врши се током целе календарске године
 • Упис се врши лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 8 до 16ч или 
  • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
  • Путем веб-сајта www.bozidarac.rs (одељак: Онлајн пријава)
  • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Настава почиње одмах након фомрирања групе, а најкасније 20 дана од уписа

Цена курса и начини плаћања: 

 • Цена хоби радионице месечно је: 5.900 рсд

:

Top