Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Самостална ликовна изложба Јасне Вишњић “Орфичке иницијације ”

Самостална ликовна изложба Јасне Вишњић “Орфичке иницијације ”

У галерији Божидарца 28.11.2017. у 19 часова отвориће се самостална ликовна изложба Јасне Вишњић “Орфичке иницијације ”.


''Свитања и сутони су кроз векове имали различите, али увек посебне чари и будили су људску машту. Тако је било и међу античким боговима, тако је и данас међу нама људима. Сликарка Јасна Вишњић је заронила у митологију Орфеја и својим апстрактним приказима приближила нас том наизгед далеком времену (свету) обреда, ритуала, оргија или прочишћења за нови, бољи живот после смрти. Истовремено, пред нама је и њено виђење дионизијских ритуала у којима су учествовали млади како би прешли у свет одраслих. На сликама доминира текстура и монохрони тоналитет. Цео циклус има препознатљиви колорит: смењују се светло и тама дана и ноћи освежени понекад акцентима живих боја уз стално присутну Орфејеву лиру. Свакако, издвојила бих слику „Луна” јер сматрам да се на њој види колико је природа непредвидива и узбудљива, док се магија крије у нашој вољи за животом.'' оценила је дипломирани комуниколог и новинар Вања Стаменковић

Јасна Вишњић је београдска уметница, дипломирала на Факултету за културу и медије у Београду. Излагала је на више колективних изложби у земљи и иностранству, у Офенбургу, Пули, Темишвару, Будимпешти итд. Учесница је бројних ликовних колонија у Србији и региону.

 

 

 
Top