Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за неговатељице

Курс за неговатељице

Курс за неговатељице - Постани професионални неговатељ за 2 месеца 
Професија неговатеља сматра се једном од најплеменитијих. Као обучени неговатељ ви нисте само подршка, већ сте и неко ко има могућност да најстаријим пацијентима улепша и олакша свакодне активности. Посао неговатеља је захтеван. Али због емпатичног и несебичног посвећивања сваком клијенту изузетно је цењен. Становништво европских земаља убрзано стари, па је потреба за кадровима у нези старих и немоћних све више изражена. На курсу за неговатеља у “Божидарацу” савладаће теоријске приниципе и практичну обуку, након чега сте одмах обучени за једно од најтраженијих занимања у земљи и иностранству. Наш курс за здравственог неговатеља је једина акредитована обука такве врсте у Србији. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је позитивно оценило стицање стручних компетенци на нашем курсу. 

Зашто се одлучити за курс за неговатељице?
Одувек сте волели да бринете о другима? Умете да слушате и верујете да осмех може да улепша дан? У образовној установи “Божидарац” савладаћете све што чини једног неговатља. Бићете обучени за рад са лицима трећег доба, како у геронто центрима, тако и у приватним домаћинствима. Нучићете како да свој посао обављате стручно и квалитетно. По обављеној практичној обуци полазник из дома са старе или болнице у које је упућен, добија потврду о успешно завршеној пракси и тиме стиче услов да полаже испит.

Стекните сертификат државне установе за неговатеља старих и болесних лица
Након одслушаних предавања и практичне обуке своје знање потврђујете сертификатом за неговатеља. “Божидарац” баштини традицију Народног универзитета Божидар Аџија има дугогодишњу сарадњу како са државним тако и са приватним геронто центрима на којима се обучавају наши полазници. Такође, после завршене обуке на курсу за неговатељицу пружа вам се могућност за додатна усавршавања кроз повремене семинаре и стручна предавања. Практичне вештине стичете од професионалног особља које има дугодишње искуство у преношењу знања полазницима и у раду са великим бројем клијената. Добијени сертификат наше државне установе је гарант квалитетног образовања и даје предност приликом запошљавања.
Предавачи и сарадници који су спремни да вас обуче
Курс за неговатељице у теоријском делу подразумева упознавање са свим неопходним знањима и прописима од стране професора са дугогодишњим искуством у нези старих лица. На сваког полазника се посебно обраћа пажња како би се наставна материја што ефикасније савладала са јасном приоритизацијом градива шта је основно шта мора да зна будући неговатељ. На предавањима се изузетно води рачуна и о комуникацији са клијентима, односно како не дозволити да вас савладају емоције и како реаговати у кризним ситуацијама. Психолошки аспект је посебно значајан код посла неговатеља, а наши професори ће се потрудити да вас приремене за све неочекиване ситуације.
Пракса у геронтолошком центру за сваког полазника!
Настава на курсу за неговатељице одвија се у два дела. Теоријски део обуке се обрађује у просторијама “Божидарца”, након чега се полазници упућују на савладавање практичног дела у неком од геронтолошких центара. У центрима се одвија свеобухватна обука током које ћете стећи применљива знања пре свега збрињвања али и остале вештине које су неопходне у неговању старих лица у стационарним условима. Теоријска обука се одвија по договору са предавачем док се полазнику пружа могућност да већ у року од седам дана од уписа добије упут за праксу. Увели смо и флексибилну динамику практичног дела обуке у дому што подаразумева да се полазник договора са ментором из установе о времену и начуну њеног реалиовања. По обављању праксе полазници се упућују на полагање завршног испита који омогућава стицање сертификата.
Програм обуке за неговатеље:

 • Учење о основним принципима заштите старих, немоћних, хендикапираних и хроничних болесника, како у социјалним и здравственим установама, тако и у кућним условима;
 • Препознавање специфичних потреба старих и хедникепираних лица, идентификација и разумевање проблема, процена функционалних способности и могућности самозбрињавања и збрињавања старих лица у установама здравствене заштите;
 • Савладавање вештина комуникације са болесницима, њиховом родбином и колегама;
 • Примена здравствене неге старих у односу на телесне, социјалне и психолошке потребе;
 • Хигијена и уредност болесничке собе и непосредне околине (намештање кревета, мењање постељине и одржавање хигијене пацијената);
 • Рад по упуству или уз надзор лекара и другог медицинског особља.

План наставе и праксе за неговатеље
Време трајања - курс за неговатељице: 140 школских часова

 • Теоријска настава одржава се једном или два пута недељно у договору са полазницима, по 2 школска часа у „Божидарцу“. Укупан фонд теоријске наставе је 20 школских часова.
 • Практична настава се одвија у домовима за стара лица са којима “Божидарац” има сарадњу. Динамику полазник договара са ментором из дома за старе, од чега зависи време трајања обуке. Укупан фонд практичне наставе износи 120 школских часова.

Цена и начини плаћања:

 • Курс за неговатеља можете плати на четири рате са првом већ од 9.250 рсд уз динамику плаћања која прати динамику наставе;
 • Укупна цена курса за неговатеље: 37.000 РСД
 • Цена испита: 2.500 РСД; 
 • БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД ЗА УПИСАНЕ ПОЛАЗНИКЕ ДО 30. СЕПТЕМБРА! Пријави се одмах!
 • Такође нудимо могућност плаћања чековима грађана у 2 рата;
 • Административном забраном до 2 рата;
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци.
 • Литературу обезбеђује Божидарац по цени од 1.500 РСД

Упиши се одмах на курс за неговатељицу:

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем Vibera i Whats up-a +381648668230 или бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 09 до 16ч 

Неким полазницима курс за неговатеља променио је живот!
Реља Симић уписао је курс за неговатеља у “Божидарцу” са жељом да се овим занимањем бави у иностранству. Новине су препуне чланака о изузетно траженом послу неговатеља у западним земљама Европе, а пре свега у Немачкој. Након одслушаних часова теоријског дела обуке за неговатеља Реља је упућен у државни “Геронтолошки центар Београд” на Бежанијској Коси, како би савладао и практичан део наставе. “Морате волети овај посао да бисте га радили. Некада може бити изузетно тешких момената када не смете дозволити да вас емоције савладају. У дому сам имао прилике да упознам запослене који воле свој посао и који брину о старим лицима. Установа има близу 600 места за кориснике, што је чини највећом у земљи. Током теоријског дела који паралелно траје имао сам прилику како запослене у дому, тако и предавача из “Божидарца” питам шта год ми није било јасно”. рекао је Реља, преневши нам своје утиске са обуке. Он активно ради на усавршавању немачког језика, такође у “Божидарцу”, и нада се одласку у иностранство.

Катарина је уписала курс за неговатељице након што је изгубила посао у државној фирми. Она је увек волела да помаже другима и посао неговатеља види ако једно племенито занимање. “Бити неговатељ старих и немоћних лица значи бити им посвећен у потпуности. Њима највише значи лепа реч, пружање могућности да се осећају комфорно и да нису сами. На курсу за неговатељицу у “Божидарцу” нучила сам како да се понашам у свакој ситуацији која се може десити у раду са клијентима. Највише ми је значила практична обука у дому за стара лица јер се мој ментор потрудио да ми објасни и помогне око сваке ситнице”, речи су наше полазнице Катарине.
Постаните сертификовани неговатељ и запослите се по завршетку курса!
Пријаве на обуку неговатеља су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место обуке за неговатељице. Пријавите се још данас!
Израда сертификата на енглеском или немачком језику: 
У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.
Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства
Поседујете радно искуство од минимум три месеца за неговатеље? Стекните признати сертификат без похађања обуке. Приложите као доказ потврду о искуству из дома за старе, болница и сличних приватних и државних установа, копију дипломе о завршеној средњој школи и можете полагати стручни испит. Цена провере знања са издавањем сертификата курса за неговатеља је 20.000 рсд.

 

Скрипта курса и и обуке за неговатељицу:

:

Top