Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за неговатељице онлине

Курс за неговатељице онлине

Курс за неговатељице - Постани професионални неговатељ - заврши теорију онлине
Професија неговатеља сматра се једном од најплеменитијих. Као обучени неговатељ ви нисте само подршка, већ сте и неко ко има могућност да најстаријим пацијентима улепша и олакша свакодневне активности. Посао неговатеља је захтеван. Али због емпатичног и несебичног посвећивања сваком клијенту изузетно је цењен. Становништво европских земаља убрзано стари, па је потреба за кадровима у нези старих и немоћних све више изражена. На курсу за неговатеља у “Божидарацу” обуку смо поделили на два дела: теоријски део где ћете савладати све принципе и начине рада са сенирима, и практичну обуку, након чега ћете бити одмах обучени за једно од најтраженијих занимања у земљи и иностранству. Наш курс за здравственог неговатеља је једина акредитована обука такве врсте у Србији. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је позитивно оценило стицање стручних компетенци на нашем курсу. Прва рата већ од 9.900 РСД
Зашто се одлучити за курс за неговатељице?
Одувек сте волели да бринете о другима? Умете да слушате и верујете да осмех може да улепша дан? У образовној установи “Божидарац” савладаћете све што чини једног неговатеља. Бићете обучени за рад са лицима трећег доба, како у геронто-центрима, тако и у приватним домаћинствима. Нучићете како да свој посао обављате стручно и квалитетно.
Теоријска настава са пуно примера се одвија онлине
Тражили смо најбоље и најједноставније решење за онлине наставу како бисмо одговорили на све захтеве полазника, а то су: апликација мора да буде једноставна, да може и на обичном компјутеру и на телефону да ради, без компликованог инсталирања и без додатне опреме, а све у циљу да се квалитет наставе за професионалне неговатељице одржи као и код фронталне наставе у учионици. Нашли смо једноставно и лако решење - часове одржавамо уживо у виртуалној учионици са белом таблом, дељењем екрана и наравно четом. Можете, а и не морате да има камеру. У реалном времену предавач води рачуна да сви учествују и разумеју оно што уче.
Стекните сертификат државне установе за неговатеља старих и болесних лица
Након одслушаних предавања и практичне обуке своје знање потврђујете сертификатом за неговатеља. “Божидарац” баштини традицију Народног универзитета Божидар Аџија има дугогодишњу сарадњу како са државним тако и са приватним геронто центрима на којима се обучавају наши полазници. Такође, после завршене обуке на курсу за неговатељицу пружа вам се могућност за додатна усавршавања кроз повремене семинаре и стручна предавања. Практичне вештине стичете од професионалног особља које има дугодишње искуство у преношењу знања полазницима и у раду са великим бројем клијената. Добијени сертификат наше државне установе је гарант квалитетног образовања и даје предност приликом запошљавања.
Предавачи и сарадници који су спремни да вас обуче
Курс за неговатељице у теоријском делу подразумева упознавање са свим неопходним знањима и прописима од стране професора са дугогодишњим искуством у нези старих лица. На сваког полазника се посебно обраћа пажња како бисте наставни материјал што ефикасније и лакше савладали са јасном приоритизацијом градива односно шта је основно шта мора да зна будући неговатељ. На предавањима се изузетно води рачуна и о комуникацији са клијентима, односно како не дозволити да вас савладају емоције и како реаговати у кризним ситуацијама. Психолошки аспект је посебно значајан код посла неговатеља, а наши професори ће се потрудити да вас припреме за све очекиване и мање очекиване ситуације.
Могућност праксе у геронтолошком центру
У геронто-центрима односно домовима за старе се одвија практична обука током које ћете стећи применљива знања пре свега збрињвања али и остале вештине које су неопходне у неговању старих лица у стационарним условима. Теоријска обука се одвија по договору са предавачем. Увели смо и флексибилну динамику практичног дела обуке у дому што подаразумева да се полазник договора са ментором из установе о времену и начину њеног реализовања. По обављању праксе полазници се упућују на полагање завршног испита који омогућава стицање сертификата.
Програм обуке за неговатеље:

 • Учење о основним принципима заштите старих, инвалида и хроничних болесника, како у социјалним и здравственим установама, тако и у кућним условима;
 • Препознавање специфичних потреба старих и хедникепираних лица, идентификација и разумевање проблема, процена функционалних способности и могућности самозбрињавања и збрињавања старих лица у установама здравствене заштите;
 • Савладавање вештина комуникације са болесницима, њиховом родбином и колегама;
 • Примена здравствене неге старих у односу на телесне, социјалне и психолошке потребе;
 • Хигијена и уредност болесничке собе и непосредне околине (намештање кревета, мењање постељине и одржавање хигијене пацијената);
 • Рад по упуству или уз надзор лекара и другог медицинског особља.

План наставе и праксе за неговатеље
Време трајања - курс за неговатељице онлине теоријски део: 20 школских часова

 • Теоријска настава одржава се једном или два пута недељно у договору са полазницима, по 2 школска часа из удобности вашег дома, а Божидарац вам обезбеђује сву потребну литературу. Укупан фонд теоријске наставе је 20 школских часова.

Време трајања - курс за неговатељице практични део: 120 школских часова

 • Практична настава се одвија у домовима за стара лица са којима “Божидарац” има сарадњу. Динамику полазник договара са ментором из дома за старе, од чега зависи време трајања обуке. Укупан фонд практичне наставе износи 120 школских часова.

Цена и начини плаћања:

Теоријска настава online:

 • Фонд наставе: 20 школских часова - 25.800 РСД, на две рате од 12.900 РСД 
 • Литературу обезбеђује Божидарац у износу од 1.500 РСД
 • Цена завршног испита: 2.500 РСД
 • Након успешно завршеног теоријског дела обуке за неговатељице добија се сертификат за наведени модул који је урачунат у цену. 

Практични део обуке:

 • Фонд наставе: 120 школских часова - 19.800 РСД у целости
 • За све полазнике уписане до 30. СЕПТЕМБРА Божидарац обезбеђује БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД. Пријави се одмах

Упиши се одмах на курс за неговатељицу:

 • Најједноставније путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем Vibera i Whats up-a +381648668230 или бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 09 до 15ч 

Постаните сертификовани неговатељ и запослите се по завршетку курса!
Пријаве на обуку неговатеља су у току, а места се брзо попуне. Контактирајте нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место обуке за неговатељице. Пријавите се још данас

Искуство полазника

Преносимо вам искуство Марте Рачић која је скоро завршила курс '' Већ дуже време сам планирала да упишем курс за неговатеље зато што планирам одлазак у Немачку чим се ситуација сада стабилизује. Први пут када сам прочитала да је настава онлине била сам мало скептична како то излгеда, као и да ли ћу успети да се снађем јер нисам претерано вична технолигији, али моје искуство је фантастично. Апликација је баш једноставна за коришћење, мени је одговарало што могу са таблета да пратим и мислим да је суер ствар што су предавања уживо. То ме је натерало да их не пропуштам и доста корисних ствари сам чула. Ускоро треба да кренем са праксом. Препоручујем свима који хоће да заврше курс за неговатеље на Божидарцу. '' - Ускоро више на Блогу moj.bozidarac.rs 

Израда сертификата на енглеском или немачком језику: 
У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 7 дана од дана подношења молбе.

Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства
Поседујете радно искуство од минимум три месеца за неговатеље? Стекните признати сертификат без похађања обуке. Приложите као доказ потврду о искуству из дома за старе, болница и сличних приватних и државних установа, копију дипломе о завршеној средњој школи и можете полагати стручни испит. Цена провере знања са издавањем сертификата курса за неговатеља је 20.000 рсд.

 

:

Top