Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за фризера

Курс за фризера

Курс за фризера - Постани професионални фризер

Да ли сте размишљали о томе да постанете стручњак у једном од најпопуларнијих занимања? Посао фризера је изузетно креативан, а са друге стране пружа вам довољну флексибилност за рад од куће или у салону. Као додатни или главни посао бићете у могућности да себи обезбедите одличну зараду. На курсу за фризера у “Божидарцу” савладаћете неоподну основу заната али и више од тога. Без потребног предзнања научићете да својим рукама направите најкреативније фризуре.

Комплетна обука за женског и мушког фризера

Верујемо да се најбоље учи у пракси. Све што савладате на теоријским часовима применићете на моделима. Упознаћете се са структуром длаке и облика лица. Незабилазан део курса за фризера су и разне технике шишања. Обука подразумева и познавање препарата који се користе за негу и улепшавање косе као и вештине прања косе и масажа главе. Технике коврџања и исправљања косе се детаљно изучавају како би их што спретније изводили. Комуникација са клијентима важан је део курса за фризера као и вођење фризерског салона. По завршетку обуке и стицања сертификата бићете обучени у професионалца који ће своје услуге лако наплатити. 

Вишегодишња традиција реализације курса за фризера у државној установи

Уколико се одлучите за курс фризера у нашој установи бићете поносни власник сертификата једне од најстаријих државних установа за образовање у земљи. То значи да је на курсевима прошло на хиљаде задовољних полазника који су остварили успешне каријере. Такође, после завршене обуке на курсу за фризере, пружа вам се могућност за додатна усавршавања кроз повремене семинаре и изучавања нових техника. Пракса је обезбеђена свим полазницима у модерно опремљеном салону са свим неопходним алатима и препаратима.

Учите праксу од проверених и искусних стручњака

Сваком ученику који први пут стиче нове вештине потребан је квалитетан ментор који зна да са лакоћом пренесе знање. У “Божидарцу” управо добијате професоре који су вам на располагању за сва питања и асистенцију. Све технике шишања и неге косе прелазе се поступно и детаљно. Подстиче се постављање питања и што већа активност на практичном делу наставе. Професори ће пренети и своја искуства, како реаговати у посебним ситуацијама када захтеви клијента можда нису најјаснији или како клијенту помоћи приликом одабира најбоље фризуре.

Савремени салон за практични део курса за фризера

У сарадњи са “Удружењем жена” омогућили смо свим полазницима моделе на којима ће применити научено. Курс за фризере организује се у посебном салону у оквиру “Божидарца”, што осигурава квалитет обуке јер је предавач све време поред вас, спреман да у сваком тренутку помогне. У салону су доступни сви професионални уређаји и алати, као и козметика за сваки тип косе. Кандидати који имају могућност и желе додатну праксу (није обавезно) могу добити упут за неки од регистрованих салона који сами обезбеде или у сарадњи са установом.

Постаните мушки или женски фризер, или упишите свеобухватни курс за фризера

Приликом уписа можете се одлучити за курсеве женског, мушког или мушко-женско фризера. У зависности од одабраног курса добићете план наставе и праксе као и цену. Предзнање за курс за фризера није потребно. Полазницима препоручујемо свеобухватни курс како би могли да раде са свим клијентима без обзира на пол. На курсу за мушко-женског фризера обрађује се следећа материја:

 • Упознавање са самом стуктуром длаке и облицима лица;
 • Савладавање различитих техника шишања;
 • Познавање техника нијансирања и колоризације;
 • Упознавање са препаратима који се користе за негу и улепшавање косе;
 • Вештине прања косе и масажа главе, коврџања и исправљања косе;
 • Комуникација и пријем муштерија, разумевање њихових захтева;
 • Хигијенски и технички услови фризерског салона.

План наставе и праксе у зависности од одабараног курса

Курса за мушко-женског фризера:
Фонд наставе: 84 часова (16 теоријских 68 практичне обуке)
Цена курса за мушко-женског фризера је 37.000 РСД са првом ратом од 9.250 РСД
Курса за женског фризера:

Фонд наставе: 60 часова (12 теоријских и 48 практичне обуке)
Цена обуке само за женског фризера: 33.000 рсд са првом ратом већ од 8.250 РСД
Курса за мушког фризера:
Фонд наставе: 24 часова
Цена обуке само за мушког фризера: 21.000 РСД
Цена испита за мушко-женског фризера: 3.000 РСД

За бржи напредак одаберите индвидални курс за фризере
Индивидуалну наставу обуке за фризера организујемо одмах по попуњвању пријаве. Овакав начин обуке идеалан је за полазнике који желе да похађају обуку према сопственој динамици и у терминима који њима одговарају, како би обуку завршили за што краће време.
Фонд часова предвиђен за комплетан програм: женски фризер – 40 часова 
Фонд часова предвиђен за комплетан програм: мушко-женски фризер – 56 часова
Цена индивидуалних часова: 1.500 рсд по часу 
Полазник је у обавези да обезбеди модела.

Увели смо и разне могућности плаћања обуке за будуће фризере

 • Плаћање можете изврштити у 3 или 4 месечне рате, уз динамику плаћања која прати динамику наставе;
 • Такође нудимо могућност плаћања чековима грађана у 4 рата;
 • Административном забраном до 4 рата;
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци

Задовољни полазници пронашли су посао одмах након завршетка обуке за фризера
                   
Оља Поповић је одувек волела да сређује косу другарицама. Курс за фризера је уписала како би што пре савладала тајне заната који се највише учи кроз праксу. “Размишљала сам о скупим академијама и школама али сам одабрала “Божидарац” и нисам се покајала, пре свега зато што је државна установа и све што је основа заната за фризере сам научила. Данас радим у једном врачарском салону и надам се да ћу ускоро покренути свој. Мој савет је да морате доста глава ошишати и офарбати да бисте отворили свој салон. Потребна вам је добра основа коју можете да добијете у “Божидарцу”. Такође запослени и предавач су стварно љубазни и спремни да помогну шта год вам је потребно”, пренела је своје утиске Оља.
             Катарина се одлучила за курс фризера јер је желела да себи обезбеди још један извор прихода. По препоруци уписала је свеобухватни курс у “Божидарцу” и успешно сваладала теорију и праксу. “Одушевљена сам реализацијом курса за фризере јер сам свладала све што ме је занимало. Научила сам разне технике шишања и фарбања и упознала се са неопходним препаратима и алатима. Чешаљ и маказе постали су моја продужена рука и радујем се сваком новом креативном изазову. Све препоруке”! Ускоро више на
Блогу ,,Мој Божидарац''.

Изаберите професију фризера и запосите се одмах по завшетку курса!
                 Пријаве на курс за фризера су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за обуку фризера. Литературу обезбеђује Божидарац по цени од 1.500 динара.  Пријавите се на време већ данас.

Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства
Стекните признати сертификат без похађања обуке ако поседујете искуство од минимум три месеца. Приложите као доказ потврду о раду у фризерском салону, копију дипломе о завршеној средњој или основној школи и копију личне карте и можете полагати стручни испит.
Цена провере знања са издавањем сертификата:

 • За женског фризера - 20.900 РСД
 • За мушког фризера - 12.000 РСД
 • За мушко-женског фризера - 25.000 РСД

Термини уписа обуке за фризера: 

 • Упис на наведени курс врши се током целе календарске године
 • Упис се врши лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 8 до 16х или 
  • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
  • Путем веб-сајта www.bozidarac.rs (одељак: Онлајн пријава)
  • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Настава почиње одмах по формирању групе, а највише 20 дана након уписа 
 • Индивидуалну наставу организујемо одмах

НОВО! Израда сертификата на енглеском језику: 

У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.

 

 

Скрипта курса и обуке за фризера:

 

:

Top