Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за фризера

Курс за фризера

Курс за фризера - Постани професионални фризер

Да ли сте размишљали о томе да постанете стручњак у једном од најпопуларнијих занимања? Посао фризера је изузетно креативан, а са друге стране пружа вам довољну флексибилност за рад од куће или у салону. Као додатни или главни посао бићете у могућности да себи обезбедите одличну зараду. На курсу за фризера у “Божидарцу” савладаћете неоподну основу заната али и више од тога. Без потребног предзнања научићете да својим рукама направите најкреативније фризуре.

Комплетна обука за женског и мушког фризера
Верујемо да се најбоље учи у савшреној комбиниацији теорије и праксе. Све што савладате на теоријско-практичним часовима применићете на моделима. Упознаћете се са структуром длаке и облика лица. Незабилазан део курса за фризера су и разне технике шишања. Обука подразумева и познавање препарата који се користе за негу и улепшавање косе као и вештине прања косе и масажа главе. Технике коврџања и исправљања косе се детаљно изучавају како би их што спретније изводили. Комуникација са клијентима важан је део курса за фризера као и вођење фризерског салона. По завршетку обуке и стицања сертификата бићете обучени у професионалца који ће своје услуге лако наплатити. 

Вишегодишња традиција реализације курса за фризера у државној установи
Уколико се одлучите за курс фризера у нашој установи бићете поносни власник сертификата једне од најстаријих државних установа за образовање у земљи. То значи да је на курсевима прошло на хиљаде задовољних полазника који су остварили успешне каријере. Такође, после завршене обуке на курсу за фризере, пружа вам се могућност за додатна усавршавања кроз повремене семинаре и изучавања нових техника. Пракса је обезбеђена свим полазницима у модерно опремљеним салонима са свим неопходним алатима и препаратима са којима Центар има сарадњу и који су признати у својим областима.

Учите праксу од проверених и искусних стручњака
Сваком полазнику који први пут стиче нове вештине потребан је квалитетан ментор који зна да са лакоћом пренесе знање. У “Божидарцу” управо добијате наставнике који су вам на располагању за сва питања и асистенцију. Све технике шишања и неге косе прелазе се поступно и детаљно. Подстиче се постављање питања и што већа активност на практичном делу наставе. Наставници су власници салона и они ће вам пренети и своја искуства, како реаговати у посебним ситуацијама када захтеви клијента можда нису најјаснији или како клијенту помоћи приликом одабира најбоље фризуре.

Теоријско-практична настава у савременим фризерским салонима
Курс за фризере организује се у фризерским салонима са којима Центар има сарадњу, што осигурава квалитет обуке јер је наставник све време поред вас, спреман да у сваком тренутку помогне. У салонима су доступни сви професионални уређаји и алати, као и козметика за сваки тип косе. Кандидати такође који имају могућност и желе додатну праксу (није обавезно) могу добити упут за неки од регистрованих салона који сами обезбеде или у сарадњи са установом.

Постаните мушки фризер или упишите свеобухватни курс за фризера
Приликом уписа можете се одлучити за курсеве мушког или мушко-женско фризера. У зависности од одабраног курса добићете план наставе и праксе као и цену. Предзнање за курс за фризера није потребно. Полазницима препоручујемо свеобухватни курс за фризера како би могли да раде са свим клијентима без обзира на род. На курсу за мушко-женског фризера обрађује се следећа материја:

 • Упознавање са самом стуктуром длаке и облицима лица;
 • Савладавање различитих техника шишања;
 • Познавање техника нијансирања и колоризације;
 • Упознавање са препаратима који се користе за негу и улепшавање косе;
 • Вештине прања косе и масажа главе, коврџања и исправљања косе;
 • Комуникација и пријем муштерија, разумевање њихових захтева;
 • Хигијенски и технички услови фризерског салона.

План наставе и праксе у зависности од одабараног курса
Курса за мушко-женског фризера је подељен на два дела:

1. Теоријска настава: 20 шк. часова и износи само 17.900 РСД, у целости
2. Практична настава: 160 шк. часова и износи 18.900 РСД, у целости
Укупан фонд наставе: 180 часова теоријско практичне обуке
Динамику полазник договара са ментором из фризерског салона, од чега зависи време трајања обуке, оквирно око један ипо до два месеца 

Божидарац свим полазницима обезбеђује бесплатно санитарну књижицу до 31. ЈУЛА 
Курса за женског фризера:
Фонд наставе: 150 часова (од тога 20 шк. часова теоријска настава)
Цена теоријске наставе:
17.900 РСД, у целости
Цена практине наставе: 18.000 РСД, у целости
Курса за мушког фризера:
Фонд наставе: 90 часова (од тога 20 шк. часова теоријска настава)
Цена теоријске наставе:
17.900 РСД, у целости
Цена практине наставе за мушког фризера: 17.000 РСД, у целости

Задовољни полазници пронашли су посао одмах након завршетка обуке за фризера
                   
Оља Поповић је одувек волела да сређује косу другарицама. Курс за фризера је уписала како би што пре савладала тајне заната који се највише учи кроз праксу. “Размишљала сам о скупим академијама и школама али сам одабрала “Божидарац” и нисам се покајала, пре свега зато што је државна установа и све што је основа заната за фризере сам научила. Данас радим у једном врачарском салону и надам се да ћу ускоро покренути свој. Мој савет је да морате доста глава ошишати и офарбати да бисте отворили свој салон. Потребна вам је добра основа коју можете да добијете у “Божидарцу”, салоне које имају у понуди су стварно изузетни. Такође запослени и предавач су стварно љубазни и спремни да помогну шта год вам је потребно”, пренела је своје утиске Оља.
             Катарина се одлучила за курс фризера јер је желела да себи обезбеди још један извор прихода. По препоруци уписала је свеобухватни курс у “Божидарцу” и успешно сваладала теорију и праксу. “Одушевљена сам реализацијом курса за фризере јер сам свладала све што ме је занимало. Научила сам  из прве руке, од Мире која је власница успешног фризерског салона на Врачару, разне технике шишања и фарбања и упознала се са неопходним препаратима и алатима. Чешаљ и маказе постали су моја продужена рука и радујем се сваком новом креативном изазову. Све препоруке”! Ускоро више на
Блогу ,,Мој Божидарац''.

Изаберите професију фризера и запосите се одмах по завшетку курса!
Пријаве на курс за фризера су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за обуку фризера. Литературу обезбеђује Божидарац по цени од 1.500 динара.  Цена испита за мушко-женског фризера: 2.000 РСД. Пријавите се на време већ данас. 

Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства
Стекните признати сертификат без похађања обуке ако поседујете искуство од минимум три месеца. Приложите као доказ потврду о раду у фризерском салону, копију дипломе о завршеној средњој или основној школи и копију личне карте и можете полагати стручни испит.
Цена провере знања са издавањем сертификата:

 • За мушко-женског фризера - 19.000 РСД

Упиши одмах курс за фризера: 

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем Vibera i Whats up-a +381648668230 или бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 16ч 

НОВО! Израда сертификата на енглеском и немачком језику: 

У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском или немачком језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је могућа на енглеском и немачком језику. 

 

 

Скрипта курса и обуке за фризера:

 

:

Top