Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс шивења

Курс шивења

Основни курс шивења - тајне кројачког заната за само месец дана
Kурс шивења у “Божидарцу” је савршен избор ако сте потпуни почетник који жели да детаљно упозна употребу шиваће машине. Пружа вам се јединствена прилика да научите различите како се кроје и шију различити одевни предмети попут сукње, блузе или панталона. Добро обучени кројачи изузетно су тражени на тржишту, имајући у виду да се модна индустриија константно развија. Запослите се као шивач у фабрици одеће или нека кројачка радња постане ваш нови бизнис. Будите део мале групе са пуно индивидуалне пажње од стране предавача, научите да шијете и спроведите своје креативне идеје у дело.
Научите како се шије 
Циљ курса за шивење је да полазнике упозна са основним појмовима кројења, машином за шивење и њеним главним деловима и функцијама. У складу са интересовањима полазника и у складу са њима ради се на изради одевних предмета као што су сукња, блуза или панталоне. За компликованије одевне предмете, попут јакни и сакоа потребни су додатни индивидуални часови. 

Стекните сертификат курса за шивење проверене државне установе
Сви полазници курса шивења стичу право на сертификат након одслушаних часова, практичне наставе и полагања завршног испита. Сертификат као потврду стечених вештина можете приложити приликом конкурисања за посао и тиме повећати шансу за запослење. Након завршене обуке за шивача пружа вам се могућност и за додатна усавршавања у складу са вашим интересовањима. Придружите се одабраној групи људи који се веће деценијама уназад образују у нашој установи. 
Обуку за шивача изводе професионалаци са вишегодишњим искуством
Kурс шивења спроводе предавачи са теоријским и професионалним искуством у шивењу и кројењу за различите клијенте и њихове захтеве. Поред техничких ствари, које се тичу самог процеса шивења и рада са машином, имаћете прилку да чујете и како наступити у комуникацији са клијентима и како разумети њихове захтеве. Уз асистенцију предавача на практичном делу наставе сваку технику савладаћете са лакоћом. 
Пограм курса за шивење
Основни курс шивења састоји се из обавезног дела који почиње са упознавањем и радом на шиваћој машини, мерама и израде основних кројева за одевне предмете. Затим се прелази на учење технике шивења, у зависности од материјала и дизајна.
Шта ћете научити:

 • Kако правилно узети мере
 • Kако неместити машину и конац
 • Kако се мењају игле, конци, шавови и стопице зависно од тога шта шијемо
 • Kако шити равне шавове и како их довршити
 • Kако шити дугмиће
 • Kако израдити основни крој за сукњу и како га измоделовати да се савршено уклапа
 • Kако израдити додатне кројеве за сукњу
 • Kако скројити и сашити појас
 • Kако скројити и сашити сукњу
 • Kако уметнути регуларни или скривени рајсфершлус
 • Kако сашити ушитке или како их изместити 
 • Kако израдити основни крој за блузу са рукавима или основни крој за панталоне
 • Kако сашити блузу са рукавима или панталоне

Одаберите индивидуалну или групну наставу
Групна настава - Фонд од 16 школских часова
Динамику рада полазници договарају са предавачем, од чега и зависи време трајања обуке.
Курс за кројача у групној настави обично траје месец дана
Цена курса са завршним испитом: 16.000 РСД
Индивидуална настава - Полазници који желе сами да договарају термине наведена опција је најоптималнија. Фонд од минимално 12 школских часова
На индивидуланој настави полазник пролази све детаље шивења, након чега полаже испит и стиче сертификат.

Акција до краја месеца - 20% попуста заврши 12 школских часова са првом ратом већ од 9.600 динара, укупно 19.200 динара уместо стандардне цене од 24.000 динара. И то није све бесплатно полагање завршног испита!

Упиши одмах курс шивења: 

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем Vibera i Whats up-a +381648668230 или бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 16ч 

Увели смо и разне могућности плаћања обуке

 • Плаћање можете изврштити у 2 рате, уз динамику плаћања која прати динамику наставе;
 • Такође нудимо могућност плаћања чековима грађана;
 • Административном забраном 

Зашто треба да научите да шијете?
Шивење је једна од основних вештина, која поред тога што може постати ваш извор прихода, може омогућити и уштеду новца у релизацији идеја одеће и кућне декорације. Вероватно сте се некада запитали како се шију ти предивни јастуци који красе дизајнерске софе у часописиима. Од малих поправака одеће до шивења гардеробе, шивење има смисла. Након курса шивења бићете у стању да сашијете тунике, једноставније хаљинице, освежите столице или направите нове завесе.
Потребан вам је нов посао или додатна зарада? Научите како се шије и отворите кројачку радњу. Сами планирајте када ћете и колико радити. У почетку можете радити и од куће, поседовање шиваће машине је довољно за рад. Код Бироа за запошљавање такође можете конкурисати са фондове за самозапослење и на тај начин обезбедити средства за куповину неопходне опреме. Ваша креативност је граница, тренутно путем интерната можете пласирати већи део својих артикла које осмислите и сашијете зато се не устручавајте да упишете мини курс шивења.
Један од најбољих разлога за учење да шијете је осећај остварења који произлази из креирања нечег новог. Након што видите своје креације бићете задовољни инвестицијом у курсу шивења исплатило. Посао кројача никад не може бити досадан јер се свакодневно јављају клијенти са другачијим захтевима и жељама. На вама је да њихове идеје спроведете у дело.

Бивши полазници који су завршили курс за шивење пренели су своје утиске
Јелена је за шивење била заинтерсована још у средњој школи. Међутим када је када је прошле године остала без посла одлучила је да усаврши свој хоби и претвори га у занимање.” Када сам остала без посла дошла сам на идеју да спојим лепо и корисно. Уписала сам курс за шивење у “Божодарцу” и некада свој хоби претворила у бизнис. У почетку сам радила од куће, али након куповине нове машине одлучила сам да отворим своју кројачку радњу. Изузетно сам задовољна наученим на курсу за шивење и сада остаје да се само усавршавам.” завршава Јелена своју причу.
Милица је након курса шивења запослење пронашла у погону једног познатог срспког модног бренда. “Курс за шивење у “Божидарцу” пружио ми је прилку да постанем сертификовани шивач и конкуршем за посао у једној домаћој фабрици. Показао се да ми је стечено знање на курсу олакашало прилагођавање на новом радном месту. Лако сам савладала све задатке пословође и добила прлику да одмах радим на кројењу компликовањих модела одеће. Топла препорука за све који се још двоуме.”

Пријавите се за обуку и почните да зарађујете од свог рада! Пријаве на мини курс шивења су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место. Пријавите се на време већ данас и закажите бесплатне консултације!
Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства Уколико поседујете радно искуство од минимум три месеца, са потврдом издатом од стране регистроване кројачке радње или конфекције, копијом личне карте, копијом дипломе или сведочанства о редовно завршеној школи, можете без похађања обуке полагати испит. Цена провере знања са издавањем сертификата за шивача износи 16.000 рсд.

 

:

Top