Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс књиговодства

Курс књиговодства

Курс књиговодства - Постани професионални књиговођа 
Занимају вас финансије и финансијски извештаји? Желите да разумете своје пословање? У потрази сте за новим занимањем које је тражено? Или хоћете додатан извор прихода? Верујете да се најбоље учи кроз праксу односно да одмах научено и примените? Онда је курс књиговодстава права обука за вас! Курс књиговодства могу да похађају сви кандидати, било да су потпуни почетници или да већ поседују одређено радно искуство. Посао књиговође један је од тренутно најтраженијих занимања. Према наводимa Националне службе за запошљавање од свих економиста највише шансе за запослење имају књиговође. Поред савладавања теоријских принципа, законског и правног оквира, двојног књиговодства посебна пажња на курсу је и на примени књиговодственог програма на рачунару. Савладаћете демо програм који користе агенције и прелазити реалне примере из праксе. Учи се од отварања привредног субјекта преко готово свих ситуација са којима се можете сусрети у финансијком смилу током пословне године до израде и подношења завршног финансијског рачуна. Након завршетка курса бићете оспособљени да почнете одмах са радом. На курсу за књиговођу циљ је да се савлада теоријско и практично знање које можете применити одмах након завршетка обуке. Такође, можемо да вам понудимо и online курс књиговодства на следећем линку овде

Од појмова књиговодства до завршног рачуна

Обука за књиговође је свеобухватна са фокусом на примере из праксе. Књиговођа је прецизан, одговоран, у неким ситуацијама креативан са бројкама. Привредни субјекти су из различитих индустрија и имају различите новчане трансакције, па је битно савладати што више практичних задатака. На предавањима се учи све, од рачуноводствених закона, до израде финансијског извештаја (завршног рачуна) за мала и средња предузећа, удружења као и предузетнике (апотеке, агенције, СТР-е...). На крају курса бићете оспособљени да сами анализирате и састављате део финансијске документације. Теорија и пракса су подједнако битне за добро књиговодство зато се трудимо да полазници обраде све од законских и других правних оквира до практичног вођења књига и завршног рачуна као и рада у књиговодственом програму. Неки од сегмената који се током обуке за књиговође обрађују су: појам рачуноводства, корисници рачуноводства, увод у двојно књиговодство, контни оквир и контни план, такође и појам класа, група, синтетика и аналитика, биланс стања, биланс успеха, банкарске трансакције и благајна, доприноси ЛЗ (порез, доприноси ПИО, ЗДР, НЕЗ), порез на добит предузећа, пореска пријава, Закон о рачуноводству, паушално опорезиви обвезници, састављање финансијских извештаја, електронско достављање финансијских извештаја АПР-у, такође се полазници током рада на рачунару упознају са програмом за књиговодство и то су само неке од ствари које се савладавају. Сваки део материје учи се посебно и детаљно. Имајући у виду да смо државна установа наши сертификати су признати и поуздана гаранција квалитета јер поседујемо искуство дуже од пола века и преко хиљаду полазника који су успешно завршили обуку за књиговодство и који су задовољни. 

Наставни кадар са тржишним и агенцијским искуством

На курсу књиговодства наши наставници детаљно ће вас упознати са суштином књиговодствене материје и његом применом. Искусни у свом занимању, након вишегодишњег вођења пословне документације за различите клијенте у својим књиговодственим агенцијама, упутиће вас и на практичан рад на једном од књиговодствених демо програма. Увек доступни и отворени за сва питања полазника учиниће да савладавање обуке буде максимално олакшано. Закажите још данас бесплатне консултације, ту смо због вас. 

Савладајте успешно књиговодствени програм

Поред савладавања теоријских принципа односно закона и осталих прописа, двојног књиговодства посебна пажња на курсу је предвиђена и за примену књиговодственог програма на рачунару без којег готово да не постоји модерна агенција. Савладаћете демо програм који користе агенције са реалним примерима из праксе. У сарадњи са предавачима омоћили смо свим нашим полазницима да добију софтвер на коришћење током трајања курс који потпуно симулира тестно окружење пореске управе, Агенције за привредне регистре и друге државне органе како би што више имали практичног знања и вештине. Такође у цену курса су укључени и књиговодствени обрасци који су потребни како бисте савладали неопходно знање за успешног књиговођу. Након завршетка курса бићете оспособљени да почнете одмах са радом. 

Званична потврда стечених вештина

Сертификат за књиговође који будете стекли у “Божидарцу” призната је и проверена гаранција квалитета. Божидарац је државна установа која баштини наследство Народног универзитета Божидар Аџије више од шест деценија. Познати смо по вишегодишњој традицији обучавања на хиљаде задовољних и сада запослених или самозапосних књиговођа.

Време трајања курса књиговодства: 

 • чисто књиговодство, кроз практичне примере простог и двојног књиговодства, са израдом завршног рачуна
 • рад на рачунару, на једном од књиговодствених демо програма
 • Укупно: Обука траје 48 школских часова 
 • Динамика рада: 2 пута недељно по 2 школска часа, у послеподневним терминима

Цена курса за књиговодство и начини плаћања: 

 • НА 4 РАТЕ са ратом већ од 9.250 РСД
 • Администратвном забраном, до 3 рата 
 • Цена курса: 37.000 РСД 
 • Цена испита: 4.000 рсд
 • За плаћање уплатницом, до 3 рате
 • Чековима грађана, до 3 рата 
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци

Искуство и савет некадашњег полазника:

,,Курс за књиговодство сам уписао на препоруку пријатеља који има књиговодствену агенцију. Сада тренутно радим као књиговођа у приватној агенцији и могу рећи да сам презадовољан јер сам током курса савладо све што је неопходно за рад. Од почетка сам се плашио да завршим курс и онда да морам још пар месеци да ,,уђем у посао'' после овог курса то није потребно, пре свега зато што предавач и сам има агенцију тако да је већина знања и вештина из праксе иако је наравно економиста по струци. Због свог искуства свима препоручујем обуку за књиговођу у ,,Божидарцу'' такође и особље је изузено љубазно, сертификат сам добио у року од пар дана.'' - Лазар Ристић, књиговођа. Ускоро ћете моћи цео интервју са Лазаром да прочитате на Блогу ,,Мој Божидарац''.

Имали смо прилику да упознамо и Сању Марковић која већ пар година ради у банци, а од скоро хонорарно ради као књиговођа која за курс књиговодства је написала “За овај курс сам се одлучила јер сам желела да обезбедим себи додатне приходе. Волим да радим са бројкама али нисам била упозната са контним оквиром и контним планом са којим нас је убрзо на почетку курса предвач увеo и објасниo са пуно практичних примера. Добар књиговођа је увек тражен, а задовољни клијенти знак су да нисам погрешила са уписивањем курса за књиговодство. Такође спремите се и на једну потпуно лепу, тачније опуштену и радну атмосферу. Задовољство ми је било да учим са људима у групи.”

Изузетно нам је драго да сам вама поделимо и искуство Наташе Петровић из Београда која је убрзо након курса књиговодства успела да нађе посао. “Курс књиговодства учинио ми се ако добра прилика за запослење, јер сам на сајту НСЗ-а уочила да су огласи за књиговође чести, иначе сам по струци прехрамбрени техничар. По препоруци пријатељице уписала сам обуку у “Божидарцу” пре свега зато што је државна установа. Након курса нисам дуго чекала до запослења у једној књиговодственој агенцији на Бановом брду. Искрено врло брзо сам ушла у посао јер се пуно ради са примерима током обуке што је за сваку похвалу. Све препоруке!”.

Стекните знање књиговође у новом уписном року! 

Пријаве на курс књиговодства су у току, а места се брзо попуне зато се пријавите већ данас.

Упиши се одмах на курс књиговодства: 

 • Најлакше путем веб-сајта клинком на Онлајн пријава
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Упис се врши и лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 17h 

Литература за курс књиговодства: 

 • Нова скрипта за књиговодство ажурирана 2020. године и садржи све неопходне информације о вођењу књига као и пуно практичних примера.
 • Скрипту обезбеђује „Божидарац“, по цени од 1.500 РСД 

Зашто је књиговођа битан за једну фирму?

Један од кључних запослених сваког привредног субјекта јесте њихов књиговођа. Ово нарочито важи за мале фирме, у којима обично једна особа или њих неколико преузимају велики број послова. Зато се од књиговође понекад очекује да уради више од самог вођења књига. Он може бити саветник, особа од поверења која ће својим знањем помоћи предузећу да успешно води своје пословање. Књиговођа евидентира све промене у фирми на основу финансијске документације. Документа су главни „сведок“ да је дошло до одређене промене. Она такође садрже све податке који су књиговођи потребни за рад. На пример, издат је рачун за плаћање неке робе. Он мора да садржи обавезне елементе из којих ће књиговођа добити информације о купцу, продатој роби и износу продаје робе, као и дану реализације. На основу свих ових информација књиговођа ће забележити приход који је настао од саме продаје и све пратеће трошкове. Иако се понекад чини да књиговође само инсистирају на некој непотребној папирологији, када се сви ти подаци сведу захваљујући знању које књиговође имају, фирма лако може анализирати и унапредити своје пословање. Полазник курса за књиговодство може бити свако ко је мотивисан да научи тајне новог занимање. Обећавамо да ћете уз наше наставнике лако савладати материју.

НОВО! Семинар Основе буџетског система, пословање буџетских корисника и буџетско рачуноводство. Сјајна прилика за оне који заврше курс књиговодства да се упознају са радом државних финансија. Отворите себи нове могућности за ангажман. Стекните основе буџетског система на једнодневном семинару. Више информација можете наћи на линку овде

Специјалистички курс - Постани Референт за обрачун зарада
Ако имате основе и желите да се обучите само за обрачун зарада онда је наша нова обукра створена за вас. Траје 12 школских часова. Курс за обрачун зарада ће вас увести у основе рачуноводства и како да будете кључни запослен у обрачунској службу, повећате ефикасност и смањите грешке у раду. Обука за обрачун зарада се састоји из неколико модула које су намењене вама да на лак и једноставан начин савладате цело неопходно знање и вештине за успешну обраду платних спискова запослених и подношење пореских пријава код разних врста уговора. Више информација на линку овде. 

Израда сертификата на енглеском језику: 

У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.

Испит провере знања за кандидате са радним искуством (курс за књиговођу): Уколико кандидат поседује радно искуство од минимум три месеца за књиговодство са потврдом из предузећа, књиговодствене агенције, банке или другог субјекта можете са копијом личне карте, копијом дипломе о завршеној школи без похађања обуке да полажете испит. 

 • Цена провере знања са издавањем сертификата је 20.000 рсд

 

Скрипта за курс и обуке књиговодства:

:

Top