Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс и обукa за пица мајстора

Курс и обукa за пица мајстора

Научите тајне заната на курсу за пица мајстора
Да ли сте икада пожелели да отворите своју пицерију или да једноставно научите уметност прављења праве италијанске пице? У “Божидарцу” можете пронаћи курс за пица мајстора током ког ћете сазнати о свему што чини једну савршену пицу. Наши предавачи и кувари научиће вас главним техникама како припремити тесто, различите преливе, како користити пец́ на дрва, тако да на правилној температури сваки пут испечете најукуснију пицу. Научиц́ете да се лепота прављења пице састоји у једноставности и допустити да кроз ваше руке састојци говоре за себе.
Претворите љубав према пици у добро плаћено занимање
Пица мајстор је једна од најтраженијих професија, не само у Србији него и у свету. Добро обучен пица мајстор лако ће се запослити у популарним пицеријама где ће знати да цене његово знање, таленат и умеће. Обука за пица мастора осмишљења је као спој праксе и теорије. Пракса је обезбеђена у најпознатијим београдским пицеријама, где ћете уз искусног ментора стећи искуство прављења пице и организацију рада у кухињи. Испробавање нових састојака и укуса оно је што овај посао чини увек занимљивим.
Сертификат курса за пица мастора као потврда квалитета обуке
По завршетку теоријско практичне наставе у пицеријама, сви полазници знање потврђују на завршном испиту. Његовим полагањем стичете право на сертификат државне институције који можете приложити приликом конкурисања за посао. “Божидарац” има вишегодишњу традицију обучавања пица мајстора. Полазници курса за пица мајстора запослени су у познатим ресторанима или су власници приватних пицерија које купцима пружају најквалитеније производе у граду.
Ментори који несебично преносе знање
На курсу за пица мајстора очекује вас практично знање, које ћете стицати од најбољих. Проводићете обуку у увежбавању припреме теста, прелива, посебних састојака и научићете који алати функционишу најбоље. Ваш додељени ментор поделиће своје знање и тајне, чак и о финијим детаљима као што су припремање парадајза и које комбинације прелива добро функционишу. Сваком полазнику посвећује се максимална пажња, како би се што боље оспособио за будуће занимање.
Теорију одмах примењујете у пракси
Курс за пица мајстора започињемо дискутујући о пореклу пице и због чега је постала толико популарна у свету. Добићете корисне информације о производима који се користе за израду аутентичне пице, као и о употребљеним алатима и техникама. Такође, даћемо основне смернице у вези са безбедношц́у и хигијеном здравља у кухињи. По одслушаном предавању полазници се упућују на стицање практичног искуства у познатим пицеријама и ресторанима са којима “Божидарац” има вишегодишњу сарадњу.
Програм на курсу за пица мајстора:

 • Историја и настанак пице;
 • Састојци и њихове особине;
 • Врсте пица, карактеристике намирница, зачина;
 • Вештине коришћења одговарајуће опреме и начини припреме пице и прелива;
 • Најважнији рецепти и начини спремања пице, комбинација састојака;
 • Савети, тајне и трикови приликом спремања пице;
 • Увод у основе хигијене и заштите хране

Време трајања и динимика обуке и курса за пица мајстора
Фонд часова обуке: 180 школских часова од чега је 160 часова практичне обуке, а 20 часова тероијске наставе.
Теоријска настава се најчешће одржава једном недељно по 2 до 3 школска часа у „Божидарцу“
Практична обука: у неком од реномираних ресторана или пицерија. Динамику полазник договара са ментором из угоститељског објекта, од чега зависи време трајања обуке.

Цена курса и начини плаћања:

 • НА 3 РАТЕ / 9.000 РСД
 • Цена обуке: 27.000 рсд
 • Цена испита: 2.400 рсд
 • БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД ЗА УПИСАНЕ ПОЛАЗНИКЕ ДО 15. ЈУНА! Пријави се одмах!
 • Упис на курс за пица мајстора врши се током целе календарске године.

Увели смо и разне могућности плаћања обуке за будуће пица мајсторе

 • Плаћање можете извршити у 2 до 3  рате, са првом ратом већ од 9.000 динара, уз динамику плаћања која прати динамику наставе;
 • Такође нудимо могућност плаћања чековима грађана у 3 рата;
 • Административном забраном до 3 рата;
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци.

У “Божидарцу” су обуку завршили најбољи пица мајстори Београда
Милан Илић прошао је интензивну обуку за пица мајстора и за кратко време након завршетка курса пронашао посао. Добро обучени пица мајстори ретки су на тржишту рада и то је оно што је Милана прво привукло да упише курс. Још од малих ногу велики гурман и љубитељ пице на практичној настави врло брзо се снашао. “Моја велика жеља је да једног дана отворим своју пицерију која ће правити пице са јединственом рецептуром. Како би се што боље упознао са тајнама велики мајстора уписао сам курс због практичног искуства које се одмах савладава у пицеријама. Мој ментор ме је научио свим техникама прављења пице, комбинацији састојака и прављену прелива. Тренутно сам запослен у популарном ланцу пицерија где усавршавам своје вештине и предлажем нове укусе“ пренео нам је Милан своје утиске након курса у “Божидарцу”.
Катарина је по завршетуку курс за пица мајстора отворила пицерију у свом насељу. Њена пицерија убрзо је постала омиљено место средњошколаца који сваког великог одмора уживају у њеним пицама. “Одлучила сам да своју отпремнину из бившег предузећа уложим у преквалификацију у пица мајстора и отварања за сада једне мале пицерије. На пракси у ресторану коју ми је омогућио “Божидарац” научила сам како се праве најбоље пице и “украла” све тајне свог ментора. Чак сам измислила и неке своје рецепте. Препоручујем курс свима који желе да се запосле у пицерији или једног дана отворе свој ресторан”, завшава своју причу наша успешна полазница Катарина.

Како је пица постала најпопуларније јело на свету?
Често повезујемо пицу са италијанском кухињом, али да ли су заправо Италијани они који су је направили? Или је неко други направио прву пицу? Ако мислите да пица мора имати преливе, онда њена историја датира још од старих Грка и Римљана. Обе културе су јеле печени хлеб који је на врху имао маслиновог уља и локалних зачина. Данас овај специјалитет називамо фокацциа хлебом. Пица коју сви знамо, врста са парадајз сосом, сиром и преливом, настала је у Италији. Конкретно, пекар Рафаело Еспосито из Напуља често добија заслуге за стварање прве пице. Од тада је постала најпрепознатљивије јело у свету и свака земље имала је своје јединствене рецепте. Временом, пицерије почињу да се отварају у сваком граду и постају места укусне и добре хране. Пица висе није округла јер добија и нове облике и величине. Прави се са месним намирницама, рибом, али и као вегетеријанска са поврћем, па чак и слатка са воћем и чоколадом. Најпознатије су свакако Маргарита, Каприћоза и Наполитана.
Постаните врхунски пица мајстор већ овог месеца
Пријаве на курс за пица мајстора су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за обуку пица мајстора. Пријавите се на време!
Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства
У “Божидарцу“ можете полагати испит провере знања уколико имате радно искуство. Са потврдом из угоститељског објекта о практичном раду од минимум 3 месеца, копијом личне карте, копијом дипломе или сведочанства, можете без похађања обуке полагати испит. Цена провере знања са издавањем сертификата је 16.000 рсд

 

Скрипта курса и обуке за пица мајстора:

:

Top