Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Промоција књиге Горана Скробоње Када кажеш да сам твој

Промоција књиге Горана Скробоње Када кажеш да сам твој

Драги суграђани,

Позивамо вас на промоцију књиге „Када кажеш да сам твој“ Горана Скробоње у уторак, 26. децембра од 18 сати у Божидарцу (Радослава Грујића 3). У овом Лагунином празничном времеплову учествују: Петар Јањатовић, рок критичар и публициста, Игор Поповић, музичар, и Горан Скробоња, писац и преводилац. Програм води Александар Жикић, писац и публициста, а  након разговора о књизи наступа група „Magic Bush“. Улаз је слободан. 

„Када кажеш да сам твој“ је роман о осамдесетим годинама 20. века у Београду, прича о рокенролу и времену када је било лепо бити млад.

Исте вечери у нашој галерији биће отворена изложба фотографија посвећена Делчи и групи „У шкрипцу“. Поставка изложбе ће трајати до 29.децембра 2017. године.

Унутрашња композиција књиге ,,Када кажеш да сам твој''
УПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис!

Лазар Петронијевић Лаки, момак из обичне београдске породице, превалиће у првој половини осамдесетих година прошлог века пут од збуњеног бруцоша узбурканих хормона до фронтмена новоталасног бенда Калкута, рок сензације која је за собом оставила два антологијска албума и прегршт вечитих песама. Студије, журке, ерупција креативности у престоници земље на издисају, велика имена домаћег рокенрола, концерти и турнеје: Лакијева прича изгледа као узбудљива вожња којој се не назире крај – да би тај крај наступио нагло и неочекивано, како за њега и Калкуту, тако и за земљу која је изнедрила њих и њихову музику.

О аутору: 

Горан Скробоња рођен је 1962. године у Београду. Објавио је роман Накот (1993), као и Од шапата до вриска, приче страве и фантастике (1996), Шилом у чело, приче фантастике и страве (2000). Аутор је и Блеферског водича за хорор (1995) и коаутор дела Ла Руе - графички роман (2000 - награда БЕДЕЦОУВЕРТ за најбољи дебитантски стрип-албум, 2000). Заступљен је у Антологији нове српске фантастике. Приредио је неколико антологија хорор, односно SF књижевности. Преводио Стивена Кинга, Дена Симонса, Ијана Мекдоналда и многе друге ауторе. Живи у Београду.

Top