Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

1000 гледалаца кроз online серијал о београдском музеју на отвореном

1000 гледалаца кроз online серијал о београдском музеју на отвореном

У оквиру мини серијала, у организацији Божидарац Online и Фрагмента прошлости, о београдском музеју на отвореном учествовало је преко 1000 online уживо посетилаца, а  уз сјајног Милорада Стокина имали смо прилику да се уверимо да "Гробља нису само места смрти и жалости, већ и места сећања'', како је навео Стокин.
О том вечном почивалишту Београђана и најзнаменитијих људи нашег поднебља, али и својеврсном музеју на отвореном који обилује великим бројем остварења знаменитих стваралаца скулпторске уметности, у другом делу предавања имали смо прилику да чујемо више о војничким гробљима подигнутим након Првог светског рата, целинама које су подигнуте након Другог светског рата, док смо у завршном делу обратили пажњу на фунералну симболику, као и скулптуре и детаља споменика.

Прошетали смо се сеновитим алејама Новог гробља у Београду, Алејом заслужних грађана, Вртом сећања и многих знаменитих склуптура које данас чине поглед на богаство једног прохујалог времена, његових вредности и естетике. Нешто са чиме можемо да се поносимо је да је Ново гробље нашло своје место и на европској рути гробаља. Уз прегршт питања, коменатара и 'проширивања видика' кроз приче и виђење online гледалаца, остаје да вам се захвалимо на редовности и верности у наш online програм. 

Хвала на гледању и видимо се online! 

О предавачу: Милорад Стокин се бави истраживачким и предавачким радом у домену српске културне историје. Аутор је једне књиге и више научних радова. У великом низу предавања издваја она која је је одржао у Галерији 73 на Бановом Брду, Центару за образовање и културу Божидарац, Дому Јеврема Грујића. Такође је био гостујући предавач Факултета савремених уметности у Београду. Аутор је и уредник странице Фрагменти прошлости коју тренутно на Фејсбуку и Инстаграму прати преко 150.000 људи. По вокацији је мастер музички уметник – соло певач, а тренутно је мастерант културологије на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Подршка: ГО Врачар

Top