Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs i obuka za poslastičara

Kurs i obuka za poslastičara

Opšte informacije: Kurs i obuku za poslastičara

Na obuci i kursu za poslastičara u Božidarcu ćete naučiti da napravite, dekorišete i servirate poslastičarske proizvode. Takođe pored velikih i malih tajni ovog zanata savladaćete i kako da racionalno utrošite materijal kao i koje se sve namirnice koriste u poslastičarstvu. Svoju kreativnost možete izraziti kroz modlovanje i pravljenje ukrasnih fugurica. Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.

Zašto je kurs i obuka poslastičara za vas?

Poslastičari su veomma traženo zanimanje u Srbiji, ali i u svetu. Kurs za poslastičara se vodimo idejom da što više iskustva to pre do veštine i odličnog posla. Polaznici će iz prve ruke isprobati sve ono što uče u teoriji. Praktično-teorijska nastava obezbeđena u poslastičarskim objektima sa kojima naša ustanova ima dugogodišnju saradnju. Takođe ukoliko vi nađete praksu moguće je i u tom objektu obaviti obuke. Naučićete sve tajne “slatkog” zanata od najboljih majstora, brzo, jednostavno i kvalitetno.

Šta ćete sve naučiti na obuci i kursu za poslastičara:

  • Karakter i zadaci ugostiteljstva
  • Ugostiteljske usluge i ugostiteljske poslovne jedinice
  • Zadaci i razvoj poslastičarstva
  • Kuvanje šećera i preliva
  • Kiselo testo i pite
  • Kremovi
  • Sladoled
  • Masa za torte i rolate
  • Torte, kolači i drugi slatkiši
  • Parfei i kasata
  • Kohovi i pudinzi
  • I mnoge druge tajne poslastičarskog zanata

Vreme trajanja i dinimika obuke i kursa za poslastičara:

  • Fond časova obuke: 180 školskih časova od čega je 160 časova praktične obuke, a 22 časova teorijske nastave.
  • Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz ugostiteljskog objekta, od čega zavisi vreme trajanja obuke
    • Teorijska nastava se najčešće održava jednom nedeljno online
  • Nakon upisa polaznik se upućuje na praktičan deo u roku od oko 7 dana

Termini upisa kursa i obuke za poslastičara: 

  • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
  • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, radnim danima od 9 do 16č ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305

Cena kursa i načini plaćanja: 

  • Cena teorijske obuke: 17.900 rsd - u celosti
  • Praksa: 18.900 RSD - u celosti

BESPLATAN SANITARNI PREGLED ZA UPISANE POLAZNIKE DO 30. APRILA! Prijavi se odmah!

Dokumentacija potrebna za upis: 

  • Kopija lične karte

Izrada sertifikata na engleskom i nemačkom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na stranom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom i nemačkom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.

Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca, sa potvrdom iz ugositeljskog objekta, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit. 

  • Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata je 19.200 rsd

:

Top